THE DEFINITIVE GUIDE TO şEHIR MARKALAMA çALışMALARı

The Definitive Guide to şehir markalama çalışmaları

The Definitive Guide to şehir markalama çalışmaları

Blog Article

ile markalaşacak şehrin bu özelliklerinin en az four yıldıza çıkarılması gerekir. Bütün bunlar için, markalaşacak şehri yönetenlerde ve bu işlerde görev alacak kişilerde (yukarıda yazdığımız uzmanlarda) yüksek derecede bilgi, kültür, dünya görüşü, sanatsal yeterlilik ve vizyon olması gereklidir. Çünkü bir şehrin markalaşmasında yapılacak işlerin büyük bir çoğunluğu bilgi, kültür, dünya görüşü, sanatsal yeterlilik ve vizyon gerektiren konulardır ve bunlarda başı mimari konular çekmektedir. Sonuç olarak tüm şehrin tarihi, kültürel, sanat, mimari ve sosyolojik değerlerini koruyarak öncelikle mimari, sonra diğer açılardan birçOkay işin planlanması ve yapılması işlerinin toplamıdır bir şehrin markalaşması.

ÖZET Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nin sahip olduğu termal turizm kaynaklarının destinasyon markalaşması açısından olumlu katkı sağlayacağı açıktır. Rekabet, yalnızca ürünler veya firmalar arasında değil, ülkeler, bölgeler, kentler ve yerler arasında da yaşanmaktadır. Bu nedenle, rekabet avantajı elde etmek isteyen kentlerin, kendilerine has marka olmalarını sağlayabilecek özelliklerini belirleyip bunlardan marka şehir danışmanı faydalanmaları gerekmektedir. Bu çalışmada, Sandıklı'nın termal turizmde markalaşma çalışmaları ve medyanın kullanımı değerlendirilmiştir. Araştırmada, nitel araştırma yöntemlerinden biri olan görüşme (mülakat) tekniğinden faydalanılmıştır. Araştırmaya göre, Sandıklı'nın bir termal turizm destinasyonu markası olabilmesi için markalaşma çabalarını arttırması gerektiği tespit edilmiştir.

Şehir vizyonu, ”kentin geleceğinin kurgulanması yolunda geliştirilecek olan küresel, ulusal, yerel ölçekte değişimleri, yeni dinamikleri ve gelecek kuşakları dikkate alan, temel kentsel ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra yaşam kalitesinin yükseltilmesi, geleceğe yönelik gelişme stratejilerinin saptanması, sosyal, kültürel, ekonomik ve ekolojik zenginliklerin yaratılması ve bunların adil dağılımının sağlanması, kenttaşlar başta olmak üzere tüm ortakların bir araya gelerek ortak amaçlarda birleşmeleriyle

Turistik destinasyonların turizmde gelişmişlik düzeyleri yerel halkın turizmi algılama şekilleriyle doğrudan ilişkilidir. Yerel halkın turizmi algılama şekli beş farklı boyutta ele alınmaktadır. Bu boyutlar, pozitif etkiler, negatif etkiler, kişisel fayda sağlama, memnuniyet düzeyi ve turizme verilen destek boyutlarıdır. Bu çalışguyın amacı, yerel halkın turizm algısını oluşturan boyutların destinasyonlardaki turizm faaliyetlerinin yerel halk tarafından kabulünün temel alındığı Doxey’in Rahatsızlık Endeksi perspektifinden incelenmesidir. Bu amaç doğrultusunda Erdek ilçesi örnekleminde yerel halkın turizm algısını oluşturan boyutlar arasındaki ilişkiler yapısal eşitlik modellemesi aracılığıyla sınanmıştır.

Venedik, Paris, Ny marka konumunu yıllar önce tamamlamış ve pekiştirmiş şehirler. İstanbul ise tıpkı sokakları, caddeleri ve bitmek bilmeyen “yeni projeleriyle” halen “yapım aşamasında”.

Peki bu kişiler neden yaşamak için bizim şehrimizi tercih etsin? ya da şehrimizde yaşamayı tercih etmeleri için ne yapmamız gerekir? Artık bu soruların cevaplarını aramaya başlayabiliriz.

Vizyonder eğitimlerde, eğitimcilere ve katılımcılara propertyımcı olmak için Eğitim Asistanları (Host/Hostes) bulundurmaktadır. Eğitim asistanları, eğitimden en az 20 dakika önce eğitim salonunda hazır bulunurlar.

Basınımıza da sık sık yansıyan yabancı futbolcuların Türkiye’ye gelmeden önce Türkiye hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarına yönelik sordukları soruları hatırlayın. İstanbul güvenli mi?, “

Her system ve stratejinin uygulanmasında olduğu gibi markalaşma da bir yol haritası ve rehbere ihtiyaç duymaktadır. Markalaşmaleın tesadüfen ya da rastgele bir unsur olmadığının farkındalığı ile ilerlemek, sahip olduğumuz potansiyeli değerlendirmek, var olanı tanıtmak ve geliştirmek hepimiz için önemli bir sorumluluktur.

Markanın logosu, markayla yaşanılan kişisel deneyimler sonucu markayı bir cazibe merkezi haline getirecektir.

BirçOkay şehirde şehir tanıtım filmleri çekilmesine ve bu çalışmaların gerek geleneksel medyada gerekse sosyal medyada yayınlanmasına rağAdult men şehirlerin tanıtımına nasıl bir katkıda bulunduğu ile ilgili yeterli bilgi bulunmamaktadır. Bu çalışma şehir tanıtım filmlerinin izleyici tepkilerinin marka kent imajına nasıl bir etkide bulunduğunu ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu alanda yapılan ender çalışmalardan birisi olması nedeniyle büyük önem arz eden bu araştırmada anket (study) tekniği kullanılmıştır. Türkiye genelinde on line veri toplama tekniğiyle gerçekleştirilen bu çalışmada elde edilen datalar frekans, faktör, regrasyon analizlerine tabi tutulmuştur. Gerçekleştirilen analizler sonucunda şehir tanıtım filmleri izleyici tepkileri faktörlerinin niteliksel ve rekabetsel marka kent imajına etkisi ortaya konmuştur. Elde edilen sonuçlara göre tanıtım filmleri izleyici tepkisi faktörleri marka kent imajını yabancılaşma ve empati faktörleri üzerinden etkilemektedir.

Bu durumda şehir yöneticileri tarafından hedeflenen kitlenen şehrimizden haberdar olmasını sağlayacak pazarlama aksiyonlarının alınması gerekir.

İkinci bölümde beşli likert ölçeği kullanılmıştır. Katılımcılara sembol yapıların önemi ve marka kent oluşturma sürecine katkılarını belirlemeye yönelik sorular yöneltilmiştir. Üçüncü bölümde belirtilen dört ilde bulunan en önemli sembol yapıların belirlenmesine yönelik seçenekler sunulmuştur. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve diğer kentlerde yerel halk üzerinde toplamda 1937 anket formu uygulanmıştır. Elde edilen verilerin analizinde araştırmann amacına uygun olarak frekans ve yüzde dağılım, aritmetik ortalama, standart sapma, t- testi, a person - way anova, kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, sembol yapılar kentlerin marka oluşturma sürecinde olumlu etkisi bulunduğu ve katılımcıların sembol yapıları ziyaret etme eğiliminde oldukları tespit edilmiştir. Kentlerin tanıtımında sembol yapıların kullanılması gerekliliği, ancak tek başına yeterli olmadığı görülmuştur. Araştırma kapsamına alınan Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir illerinin sembol yapıları tespit edilmiştir. İstanbul'un en önemli sembol yapısı Ayasofya Müzesi olduğu tespit edilmiş, ancak az farkla Topkapı Sarayı da ikinci önemli sembol yapı olarak görülmüştür. Ankara kentinin diğer sembol yapılara göre çok güçlü bir sembol yapısı bulunduğu tespit edilmiştir. Anıtkabir Ankara'nın en önemli sembol değeri taşıyan yapı kabul edilmiştir. İzmir Kenti'nin sembol yapısı Saat kulesi olarak tespit edilmiştir. Meryem Ana Evi onu takip eden ikinci önemli yapı olmuştur. Antalya kenti'nin en önemli sembol yapısı Aspendos Tiyatrosu olarak tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Kent markalama, marka kent, sembol, sembol yapılar

Marka şehir çalışmalarının en önemli unsurlarından biri de algı (imaj) yönetimidir. Bir şehir yöneticisi olarak kendinize soracağınız “

Report this page